A Unitednél az igazi horror még csak most jön

2014.10.22. 14:51
A két kiegyensúlyozott csapat, a Chelsea és a City a Premier League két legnagyobb esélyese 8 fordulóval a bajnokság kezdete után. Közben a Liverpool és az Arsenal is vergődik.

Az angol bajnokságot eddig veretlenül vezető Chelsea-nek még majd most jönnek a húzós meccsek az év vége előtt: a MU, a Liverpool, a Tottenham és a jelenleg 4. helyen állomásozó West Ham is vár rá, miközben a BL-ben is teljesítenie kell José Mourinho csapatának.

A portugál menedzser is pont azt emelte ki, hogy a keret minőségi, a kispadról beállók is ugyanolyan minőséget képviselnek, John Obi Mikellel pedig sikerült stabilizálni a középpályát. Ha pedig Diego Costa újra egészséges lesz, akkor elöl sem lesz gondjuk. Mivel a Cityn kívül jelenleg az összes nagy csapat kiszámíthatatlan formában van, ezért ők a legnagyobb esélyesei ennek a bajnokságnak.

A Chelsea és a Manchester City más szintet képvisel az angol bajnokságban - ezt Louis van Gaal is elmondta. A Manchester United holland edzője azután tette ezt a kijelentést, hogy a West Bromwich Albionnal csak ikszeltek hétfő este.

A Unitednál óriási volt a várakozás a szezon elején, vagyonokért megszerezték Radamel Falcaót és Angel Di Maríát is, Van Gaal pedig beizzította a hollandoknál a vb-n bevált háromvédős rendszert. Csakhogy ebből nem sikerszéria, hanem sok héten át tartó szenvedés lett, a védők nem találták a helyüket, egymás után szórták el a pontokat, így nyolc forduló után mindössze tizenkettővel állnak a hatodik helyen.

A holland menedzser így is optimista, szerinte még simán behozhatják a Chelsea-t, de nem lesz egyszerű feladat. Kérdés, hogy ezt újabb költekezésekkel kötik-e egybe, a szezon előtt már így is elvertek közel 150 millió fontot. Állítólag a Barcelona-védő Gerard Piquét próbálnák elhozni, ő korábban négy évet töltött el a klubnál, de akkor alig kapott lehetőséget. 

Ráadásul Van Gaal csapatára iszonyú nehéz hetek várnak, a hétvégén a listavezető Chelsea lesz a vendégük, amely hét győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a bajnokságot, az idén még egyetlen mérkőzésen sem kaptak ki. Talán a nyáron igazolt Diego Costát megússzák, sérült, ő kilenc gólt szerzett eddig. Aztán mennek a Manchester Cityhez, az sem lesz könnyebb, a városi rivális a második helyen áll, utóbbi három mérkőzését tíz gólt rúgva megnyerte, és Sergio Agüero élete egyik legjobb formájában játszik, három év után rúgott újra mesterhármast a Premier League-ben a hétvégén.

A City után otthon a Crystal Palace-t fogadják az Old Traffordon, aztán megint egy rangadó következik az Arsenal otthonában. Egyelőre csak négy pont a hátrányuk a harmadik Southampton mögött.

Louis van Gaal
Louis van Gaal

És ha már Southampton: az idény eddigi meglepetéscsapata (jelenleg a 3.) kiegyensúlyozott formát mutat, a legutóbbi öt meccsükből ötöt megnyertek, és egy hatalmas Sunderland-verésen vannak túl, 8-0-ra ütötték ki a kiesés ellen harcoló csapatot, igaz, két öngól is segítette őket.

A nagycsapatokkal ugyan még nem játszottak, de amit hozni lehetett, azt megnyerték, egyedül a Liverpooltól és a Tottenhamtől kaptak ki. A csapat menedzserét, Ronald Koemant már többen holland szövetségi kapitányként látnák, mert Guus Hiddinkkel csak szenved a válogatott, de ő megerősítette, kizárólag a Souhthamptonra koncentrál. 

A Southamptont még augusztusban verő Liverpool tavaly a bajnoki címért harcolt, végül ezüstérmes lett, de a nyáron eladták Luis Suárezt a Barcelonának, miután az uruguayi csatárt harapása miatt hónapokra elmeszelte a FIFA. Suárez eltiltása egyébként pont a hétvégén jár majd le, akár pályára is léphet a Real Madrid elleni rangadón. A Pool jelenleg az ötödik.

Amikor az ő pótlására megszerezték Mario Balotellit, a nyár legnagyobb fogásáról beszéltek, mindössze húszmillió eurót fizettek érte, a csatár játszott már Angliában, a Milanban ő volt a legjobb góllövő.

Azóta eltelt két hónap, és Balotellinek nagyon nem megy, már nemcsak a szurkolók, hanem a Liverpool korábbi játékosai és szakértők is azt mondják, Brendan Rodgersnek nem kellene erőltetnie az olasz szerepeltetését, aki bajnokságban még nem rúgott gólt. A Pool legutóbbi két meccsét már hozta, de a QPR ellen is úgy nyertek, hogy két öngólt is szerzett az ellenfél. 

Balotellinek nem megy
Balotellinek nem megy

De ugyanez a szenvedés megy az Arsenalnál is (7. a bajnokságban), ahol egy vagyont vertek el a nyáron, de egyre jobban leszakadóban vannak az élmezőnytől. Pedig a barcás Alexis Sanchezzel és a unitedes Danny Welbeckkel erősítettek, ám mostani formájukat elnézve már az is meglepő lenne, ha odaférnének a dobogóra, legutóbbi öt meccsükből mindössze egyet sikerült megnyerniük.

Már Arsene Wengert is kezdi aggasztani csapata formája, leginkább az zavarja, hogy egymás után nyelik be az elkerülhető gólokat, és az idényben eddig csak két bajnokin győztek. Ráadásu tovább gyengülhetnek hamarosan, az angol lapok szerint a német válogatott Mesut Özil nemrég egyértelművé tette, haza akar menni, és a Bayern Münchenben akar futballozni, egyszerűen megunta Angliát.

Ebben az esetben a londoniak ismét megpróbálhatják megszerezni Sami Khedirát a Real Madridtól, a középpályás iránt amúgy a Chelsea is érdeklődik. De a napokban megjelent hírek szerint az sincs kizárva, hogy csatárt is vennének, ő is egy régi célpont, a napolis Gonzalo Higuaín. 

A végén a QPR eddig reménytelennek tűnik, de ugyanilyen gyenge a Burnley is, ők még meccset se nyertek, a tizenhetedik Newcastle is csak a hétvégén először. A menedzser Alen Pardew szerint ez most végre lökést adhat nekik, elindulhatnak felfelé.

Ott van a kiesőhelyek környékén szokás szerint a Sunderland is, ők az utóbbi években a végén mindig megmenekültek valahogy.

Nyerj 5 milliót a Nyerő 5-össel!

A TippmixPro új nyereményjátékában 5 bajnoksággal – angol, német, olasz, spanyol és magyar – milliókat nyerhetsz:

  • 1 x 5 000 000 Ft Jackpotot
  • 5 x 1 000 000 Ft-ot
  • 5 x 100 db 5 000 Ft-os feltöltést

Hogyan nyerhetsz?

Fogadj legalább 5 000 Ft értékben a bajnokságok egyikére az 1 000 000 Ft-os díjakhoz, vagy mindre, egyenként 5 000 Ft értékben a Jackpotért!

A játék 2014. november 30-ig tart.

Játssz, és vigyél haza minél többet a 12 500 000 Ft össznyereményből!  

További részletek a játékról

h i r d e t é s