Sztáredzőhöz nagy győzelem illik

2014.10.29. 16:03

Magyarország – Portugália, férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 20.30
H: 1,12 D: 14,00 V: 5,7

A férfi kézisek új szövetségi kapitánya, Talant Dujsebajev Miskolcon mutatkozik be, telt ház előtt.

Ideálisabb ellenfél egy bemutatkozó meccsre nem is igazán jöhetne, maga a csoport sem túl nehéz, hiszen az ukránok és az oroszok szerepelnek még rajtunk kívül benne.

Nagy László és Lékai Máté sérülése miatt nem játszhat, nélkülük is hozni kell a magabiztos győzelmet, amelyiknek leginkább az aránya a kérdéses, és hogy mennyi gólt fog kapni az egyébként határozottan és keményen védekező magyar válogatott.

Dujsebajev nyilván nem fog radikálisan változtatni sem a védelmen, sem a támadásokon, Mikler Rolandnál pedig nemigen van pillananatnyilag jobb formában lévő kapus Európában.

A portugálok a gyors lerohanásokban bízhatnak, mert magassági fölényünk lesz, és felállt fallal szemben nem lesz könnyű sem átlőniük, sem a beállót megtalálni a labdákkal.

Ha a visszarendeződésre figyel a magyar védelem és Mikler is jól véd, akkor összesen 56 gól alatt nyernek a magyarok, ami 2,1-szeres pénzt ér. Aki azt mondja, hogy úgy tartjuk kevés gólon a 2003 óta nagy tornán nem szereplő riválist, hogy megszórjuk őket, és legalább kilenc góllal megverjük, máris 3,1-szeres pénzt kaszálhat. 2,65-ös az oddsa annak, hogy nem lesz összesen 53 gól.

A portugálok az előző selejtezőkön a bosnyákok mögött ragadtak bent a csoportban, az Eb-selejtezőn pedig a spanyolok és a macedónok verték őket. Amikor idegenbe mentek, 20 illetve 19 gólt lőttek. Ez akár támpontot adhat, mennyire gólerősek.