Látni, ahogy a mesterlövészek lézereznek

2014.02.06. 15:59 Módosítva: 2014.02.06. 16:00

Szocsiban a biztonságért felelős osztagok is készülnek már a péntek esti nyitóünnepségre, helyszínen dolgozó olvasónk, Gábor azt írta, hogy a ceremóniának otthont adó Fist stadionban már a mesterlövészek is megtalálták az állásaikat. „Kollégám szerint egyik este látni lehetett a bent lévő embereken a tető környékén elhelyezkedő mesterlövészek lézeres irányzékát".

A Reuters fotósa ennél komolyabb védelmi állást is kiszúrt az olimpiai falu közelében. 

Szerda éjjel az amerikai hatóságok arról tájékoztatták a Szocsiba gépeket indító társaságokat, hogy a terroristák fogkrémben, kozmetikai szerekben csempészhetik be a robbanóanyagot. A helyszínen nagy a készültség, komoly átvizsgáláson kell átesni több állomáson is. 

De mi a helyzet a hóval?

Az olimpiai központban nyoma sincs, a hegyekben viszont várhatóan nem lesz gond. „Két hete még azért aggódtak rendesen, de úgy látszik, jól alakult az időjárás. Sokat esik idelent az eső, nincs hideg, csak ha a szél is fúj, de négy-öt foknál még akkor se rosszabb. Múlt héten volt tizenhét fok is, azóta ma van az első napsütéses nap" - írta a helyszínen dolgozó magyar.

Csütörtök délelőtt már snowboardban rendeztek versenyeket, a slopestyle selejtezői mentek le, a felvételek alapján hó volt bőven, a versenyzők sem panaszkodtak a körülményekre.