Megnyít Szocsi médiaközpontja

2014.01.24. 10:06

Megnyílt a 4000 tévést és rádióst az írott sajtó 500 képviselőjét befogadó Gorki médiaközpont a szocsi téli olimpia hegyvidéki sportközpontjában pénteken – közölte a szervezőbizottság.

A Krasznaja Poljanában lévő, több mint 30 ezer négyzetméteres létesítmény a tengerszint felett 540 méteres magasságban található, az épületben a televíziós és rádiós újságírók kényelmes és hatékony munkájához minden elengedhetetlen feltétel adott. Az épület tetején négy stúdiót rendeztek be, ezekből élő közvetítéseket, interjúkat lehet sugározni háttérben a havas hegycsúcsokkal.

A Gorki a médiafalutól, illetve a hegyvidéki központban dolgozó újságírók szállásától nem messze található, így a sajtómunkások 10-15 perc alatt eljuthatnak a versenyhelyszínekre. Az újságírókat autóbuszok szállítják a hegyvidéki sportlétesítményekhez, az Olimpiai Parkba és a fő sajtóközpontba, valamint a szállásukra. A hegyi sajtóközponttól a fő sajtóközpontig nem egészen egyórás az út, írja az MTI.

Január 24-től február 1-ig a Gorki médiaközpont moszkvai idő szerint reggel 8 és 22 óra között lesz nyitva, február 2-től 24-ig pedig napi 24 órán át. Az olimpia fő sajtóközpontja január 7. óta nyitva tart, pénteken tér át a 24 órás üzemelésre.

A yandex orosz keresőportál felfrissítette a Szocsi nevezetességeit bemutató képeket, és bekerültek az oldalra a hegyvidéki, illetve a tenger menti sportközpontok olimpiai létesítményeit bemutató panoráma felvételek is