Pongrátz 32. lett a női skeet világkupán

2015.03.27. 20:57

Pongrátz Bianka 32. helyen zárt a női skeetesek között az egyesült arab emírségekbeli el-Ajnban rendezett olimpiai kvalifikációs koronglövő világkupaversenyen.

A magyar sportlövő 66 korongot talált el a pénteki 75 lövéses alapversenyben, így a hatos döntőhöz minimálisan szükséges eredménytől négy koronggal maradt el.

"Sajnos télen mi nem tudtunk versenyezni, még hiányzik a versenyrutin egyelőre" – mondta az MTI-nek Vasvári Erzsébet, Pongrátz Bianka édesanyja és edzője, majd hozzátette, bízik benne, hogy az év előrehaladtával egyre jobb eredményekre lesznek képesek a magyar koronglövők, így a kvótaszerzésre is lesz esélyük.

A vk-n - melyen minden számban két-két riói olimpiai hely talál gazdára - vasárnap Románó Márió Imre 40., Hegyi Norbert pedig 58. lett férfi trapban, kedden pedig Bognár Richárd 25., Gerebics Roland pedig 40. helyen végzett dupla trapban.

Koronglövészetben ez volt az év második kvótaszerző versenye, a magyaroknak eddig még nem sikerült riói indulási jogot szerezniük. A traposok és skeetesek számára öt, míg a dupla traposoknak négy kvalifikációs versenyük van még hátra.