Majdnem belehalt két rögbis a fájdalomcsillapító-túladagolásba

2015.09.23. 16:10

Két ausztrál rögbijátékost kedden eszméletlen állapotban szállítottak kórházba, mert túladagolták a fájdalomcsillapítót.

Dylan Walkert és Aaron Grayt is múlt héten operálták meg, egy specialista írt fel nekik gyógyszereket az utókezelésre. Úgy látszik, nem voltak elég körültekintőek a használatukkal.

A két játékosra Gray házában találtak rá, mindketten eszméletlenek voltak, a Herald Sun szerint egyikük már nem is lélegzett. Walker saját hányásában feküdt. A mentőket egyik barátjuk hívta ki. A St. Vincent kórházba szállították őket, ahol mesterséges kómába helyezték a két rögbist.

A South Sydney Rabbitohs ügyvezetője, John Lee elmondta, stabil állapotban vannak a játékosok. Ő mondta azt is, hogy a fájdalomcsillapítókkal üthették ki magukat.

A rendőrség is vizsgálja, hogyan fordulhatott elő, hogy egyszerre ketten adagolták túl magukat. Gray lakásában kábítószert nem, csak üres energiaitalos dobozokat találtak.

A Herald Sun úgy tudja, hogy a játékosok az ópiát tartalmú Targin nevű szert szedték, az idegrendszerre hasonló hatást fejthet ki, mint az ópium vagy a heroin.