Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Riói olimpia: a kerékpárosoknak várniuk kell

2016.01.15. 20:25

A riói olimpia szervezői pénteken elismerték, hogy késik a pályakerékpáros csarnok átadása, ezért elhalasztották a tavaszi tesztversenyt, írja az  MTI.

A versenyre március 18-20. között került volna sor, a brazil szervezők most úgy tervezik, hogy április 29-e és május 1-je között rendezik meg. Azt mondják, hogy bár a pálya összeszerelése csak februárban kezdődik, a csúszás nem érinti az olimpiai versenyszámok lebonyolítását.

A városi önkormányzat szerint ugyanakkor a csarnok építése a tervek szerint halad, mert a jelentős fenntartási költségek elkerülése miatt eleve csak nem sokkal az olimpia előtt akarták átadni.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ezzel együtt közleményben adott hangot aggodalmának az időpont-módosítás miatt, emlékeztetve, hogy a sportolók a márciusi teszteseményhez igazították edzésprogramjukat, felkészülési menetrendjüket.

A riói olimpiai helyszínek építése közül nagyon késik, annak ellenére, hogy a munkálatok meglehetősen későn kezdődtek meg. Ugyanakkor az ország súlyos politikai és gazdasági válsággal küzd, ami érzékenyen érinti a költségvetést és jegyértékesítést is.