Csodaszarvas szökkenhet a budapesti olimpiai logón?

2016.04.10. 18:49

Több mint száznyolcvan olimpiai logótervezetet adtak be a Magyar Olimpiai Bizottság és Design Terminál közös pályázatára. Az egyik közülük a hivatalos pályázati logó lesz, ezt már a zsűri ki is választotta, egy meg közönségdíjat kaphat. Itt megnézheti, mik közül választottak.

Néhány terv a közönségszavazásra beküldöttek közül
Néhány terv a közönségszavazásra beküldöttek közül

A 2024-es olimpiára Budapest mellett Los Angeles, Párizs és Róma pályázik. A másik három városnak már a jelentkezés beadásakor megvolt a pályázati logója, míg Budapest enélkül futott neki a kandidálásnak. Később azt kommunikálta a Budapest 2024 Nonprofit Zrt., hogy tudatos döntés volt, nincs előírva, mikor kell logót is tervezni.

Egy csodaszarvasos logo a pályaművek között
Egy csodaszarvasos logo a pályaművek között

Az olimpiai pályázat honlapja szerint szerda délig lehet szavazni a beérkezett művekre, amelyek között egészen jók és egészen naivak is vannak. Még grafikusnak sem kell feltétlen lenni jó néhány elkészítéséhez.

Gondolták volna, hogy Budapest igazából egy pillangó, vagy azt, hogy egyszer végre elfelejtjük a Hősök terét, a Parlamentet, a Lánchidat és a Szabadság-szobrot? A rubikkocka-mánia is tetten érhető, de hálistennek gyors átfutásra egyetlen pulikutyába sem botlottunk.

Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor kerültek ki az olimpiai honlapra a pályaművek, de elég érdekes, hogy az előzmények ismeretében nem kommunikáltak róla a szervezők.