Zikabiztos óvszert kapnak az ausztrál olimpikonok Rióra

2016.05.17. 10:43

Az ausztál olimpiai csapat tagja extra védelemmel ellátott óvszereket kapnak a riói játékok idején, írja az Insidethegames.

Az idei olimpia egyik fő kérdéséve lépett elő az, hogyan lehet a zikavírus ellen hatékonyan védekezni. Már az is felmerült, hogy Rió mondja le a játékokat a zika miatt. Ez valószínűleg nem fog bekövetkezni, de a kockázatot mindenki igyekszik csökkenteni. A dél-koreaiak már zikaálló ruhákat is terveztek a sportolóknak. Az ausztrálok azonban még ennél is tovább mentek, szex közben is védik a sportolókat.

Nem véletlen, hogy óvszert is fejlesztettek, több beszámolóból kiderült, hogy az olimpiai faluban mindig sok a szex. Az ausztrálok gumija, a Dual Protect Viva Gel egy speciális vírusölő szerrel is meg lesz kezelve. Az elvégzett tesztek szerint közel százszázalékos biztonságot nyújt, ahogy a herpesz, a HPV és a HIV ellen is.

A zikavírust leginkább szúnyogok terjesztik, de szexuális érintkezés útján is terjedhet a kisfejűséget okozó kórokozó. Az Egyesült Államok járványügyi központja már azt is felvetette, hogy a pároknak tartózkodnia kellene a szextől, vagy pedig minden alkalommal használjanak óvszert.