Árpád
-2 °C
4 °C

Kenguruval tenné otthonosabbá az ausztrál olimpiai falut a riói polgármester

2016.07.25. 20:25

Az ausztrálok nem hajlandóak beköltözni a nekik kiközvetített olimpiai faluba, amire Rio de Janeiro polgármestere roppantul elegáns megoldást javasolt:

Azt akarom, hogy otthon érezzék magukat. Szinte annyira szeretném, hogy mindjárt odarakok egy fel-le ugráló kengurut az épületük elé.

- mondta a CNN szerint Eduardo Paes polgármester.

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság a napokban jelezte, hogy vállalhatatlan állapotok uralkodnak a nekik kiközvetített szállásokon, ezért más lakhelyet béreltek inkább a sportolóiknak.

A brazil polgármester felvetésére reagált az ausztrál küldöttség szóvivője is. Elmondta, hogy

nem kengurukra van szükségünk, hanem vízvezeték-szerelőkre, akik megoldják annak a rengeteg tócsának a problémáját, amit a szállásainkon találtunk.

A kifogások között szerepelt, hogy a szállásokon

  • el vannak zárva a vécék
  • szivárognak a csövek
  • kilógnak a kábelek
  • nincsenek kivilágítva a lépcsők
  • mocskos a padló
  • és egyes helyeken a mennyezetről folyik a víz az elektromos kábelekre.

Ettől függetlenül az ausztrálok bíznak abban, hogy szerdán már rendesen beköltözhetnek, miután megoldották a problémákat.

Brazíliában még el sem kezdődött a verseny, de már most több kellemetlen balhé történt. Jason Lee - aki nem összekeverendő a színész Jason Lee-vel - jiujitsu harcost állítása szerint rendőrök rabolták el és fegyverrel kényszerítették, hogy két nagy mennyiségű pénzt vegyen ki nekik a számlájáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?