Árpád
-2 °C
3 °C

Hosszú lett a rizikós bringaverseny veszteséglistája

2016.08.07. 18:52

A férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenye a brutális pálya miatt a bukások miatt is elég zaklatott lett. Sokan szenvedtek balesetet, a világ legjobbjai közül többen is súlyos sérülést szenvedtek. A veszteséglista elég ijesztő.

 • A Tour- és Giro-győztes Vincenzo Nibali az élen állt a versenyben, az utolsó lejtőn csúszott meg, körülbelül 10 kilométerre a céltól. Egyik kulcscsontja két helyen is eltört. Az olasz bringást meg is műtik, amint hazautazik.
  • Nibalival együtt bukott a kolumbiai Sergio Henao, mellkasi tramuát szenvedett és a medencéje is megsérült. A hírek szerint csípőlapáttörése van.
  • Nem sokkal Nibaliék mögött érkezett Geraint Thomas, aki szintén bukott a lejtőn, ő a fent említett két versenyzőtől eltérően be tudta fejezni a versenyt. Törése nincs, a hátát és az oldalát ütötte meg.
  • Az ausztrál Richie Porte egy bukott versenyzőt próbált meg kikerülni, amikor lement az útról és egy fának csapódott. Porte-nak eltört a bal lapockája, emiatt a szerdai időfutamon sem tud indulni.
  • A portugál Nelson Oliveira is bukott a lejtőn, ő sem tudta befejezni. Súlyos sérülései azonban nincsenek, reméli, hogy szerdára rendben lesz, addig orvosok és fizioterapeuták figyelik. Tudta, hogy veszélyes a lejtő, de az olimpián mindenki kockáztat.
  • Az idei Tour de France-on segítőként óriásit teljesítő Wout Poels emelkedőn esett el, amikor összeakadt egy másik kerékpárossal. A holland a karjára esett, nem tört el, de a zúzódásai miatt ő sem biztos, hogy vállalni tudja az időfutamot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?