Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Egy buszsofőr hajthatatlan volt, az atlétikai stadionba vitte az úszókat

2016.08.14. 02:03

Három úszót az atlétikaversenyek helyszínére vitt az Olimpiai Uszoda helyett egy busz péntek este a riói olimpián, írja az MTI.

A brit Fran Halsall, a dán Jeanette Ottesen és a fehérorosz Aliakszandra Herazsimenia az 50 méteres gyorsúszás elődöntőjére igyekezett volna az Olimpiai Faluból, ám buszuk sofőrje az ellenkező irányban lévő Olimpiai Stadion felé indult. Hiába próbálták jelezni a sportolók, hogy az uszodába akarnak menni, a vezetőt ez nem érdekelte.

„Az Olimpiai Stadionba vitt minket, ami 40 percnyi útra van a falutól az ellenkező irányban. Végül tettünk egy szép kört a stadion körül, visszamentünk a faluba, majd onnan az uszodába. Az adrenalinszintem az egekbe szökött" – idézte fel a történteket Halsall.

Az úszóversenyek szervezői módosították a programot, hogy a három úszónőnek pár perccel több ideje legyen felkészülni a futamára.

Halsall a 4., Herasimenia a 8. helyen kvalifikált a helyi idő szerint szombat esti döntőbe, míg Ottesennek nem sikerült a továbbjutás.

Mario Andrada, az olimpia szóvivője azzal magyarázta az esetet, hogy a sofőr félreértelmezte az uszoda rövidített nevét, amely nagyon hasonló az Olimpiai Stadion nevének rövid alakjához.