Eszter, Eliza
EUR 383,57 Ft
USD 358,34 Ft
14 °C
24 °C

Miért zuhanyoznak folyton a műugrók?

2016.08.14. 10:21

Aki követett már műugró versenyt, azt láthatta, hogy az ugrók minden gyakorlatuk után lelkesen zuhanyoznak, majd mintha csak egy laza délutáni uszodás programon vennének részt, még a jacuzziba is beülnek. De miért zuhanyoznak minden egyes ugrás után, miért nem elég a végén?

A riói medencéket figyelve gondolhatnánk, hogy a gyanús zöld színt okozó, ma már tudjuk, hogy hidrogén-peroxidot akarják levakarni magukról, de hát minden más verseny kelléke is az elmaradhatatlan tusolás. És nem, nem a klórral van bajuk a versenyzőknek.

A műugrók nem tisztaságmániásak, egész egyszerűen a zuhanyozással tartják melegen a izmaikat. Az ugrásokhoz tökéletesen uralniuk kell a testüket, a hűvösebb kinti levegőben, vagy a medence hideg vizében könnyen lemerevednek, vagy akár görcsöt is kaphatnak a hirtelen mozdulatoknál. A meleg víz nemcsak erre jó, több edző és versenyző esküszik rá, könnyebb benne lenyugodni és a következő ugrásra koncentrálni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla