A női kajaknégyes brutális, készüljünk a legjobbra

2016.08.19. 15:57

Pénteken újabb elő- és középfutamokkal folytatódott a kajak-kenu verseny Rióban, minden kategóriában indult magyar.

  • Férfi K-1 200 m: Molnár Péter

A párosban negyedik Molnárnak nem sikerült egyből döntőbe kerülnie az előfutamából, harmadik lett, elődöntőre kényszerült, ahol szintén csak hatodik lett, így nem került az A döntőbe. A B döntőben mehet majd, érmeket ott nem osztanak. A magyar versenyző kicsit a körülményekre panaszkodott, de nem akarta erre fogni az eredményt: a hullámzó víz nem csak neki nehezítette meg a dolgát.

 

  • Férfi C-2 1000 m: Vasbányai Henrik, Mike Róbert

A dopping miatt kizárt moldáv miatt náluk az előfutamnak nem volt igazán tétje, minden egység továbbjutott a középdöntőbe. Az első kettő persze a döntőbe ment, a magyarok harmadikok lettek, így az elődöntőben folytathatták. Ott is harmadikok lettek, simán bekerültek a döntőbe. Négyből három jutott be, úgyhogy valószínűleg ők pihentek egyet, csak arra figyeltek, hogy a gyenge mozambiki hajót maguk mögött tartsák. Ez nem volt nehéz, úgy 100 méterrel maradtak le az afrikaiak.

 

  • Női K-4 500 m: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina

A női négyes a látottak alapján favorit lesz a szombati döntőben. Majdnem egy teljes hajóhossznyival verték ugyanis a mezőnyt úgy, hogy nem is ők rajtoltak a legjobban. A négyesből csak Csipes Tamara nem olimpiai bajnok még, társai azt mondták, leginkább miatta fognak húzni. Kozák Danuta már két aranyat nyert Rióban, négynél jár összesen olimpiákon, nagyszerű formában van, és ez szerencsére az egység többi tagjára is remek hatással van. Mivel megnyerték az előfutamukat, azonnal a döntőbe jutottak.

2016-08-19T131900Z 281974525 RIOEC8J10ZM2B RTRMADP 3 OLYMPICS-RI
Fotó: Murad Sezer / Reuters
  • Férfi K-4 1000 m: Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás

Előfutamukban az ötödik helyen végeztek, így jöhetett a középfutam, de ott sem sikerült javítani, újra csak ötödik lett a magyar hajó, ezzel nem jutott az A döntőbe, csupán a B-be.

Minden döntőt szombaton, a kajak-kenu versenyek utolsó napján rendeznek Rióban.