Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három másodperc alatt kikapott a magyar vívó

2016.09.12. 17:43

Osváth Richárd bejutott a negyeddöntőbe a kerekesszékes vívók kard egyéni versenyében, az úszó Sors Tamás és Tóth Tamás pedig döntős 100 méter gyorson a riói paralimpián.

A magyar kerekesszékes vívók közül a szatmárnémeti születésű, négy éve, Londonban tőrben bronzérmes Osváth (A sérültségi kategória) mutatkozott be először, írja az MTI.

A hatos csoportjában körmérkőzést vívott, első meccsén 5-3-ra verte a francia Romain Noble-t, majd 5-4-re kikapott az olasz Alberto Pellegrinitől. A folytatásban az ukrán Vagyim Cedrik és a kínai Csen Ji-jün következett, a 31 éves magyar mindkettőjüket 5-3-re győzte le, végül azonban az első szakaszt veretlenül záró görög Vaszileiosz Ntunisztól kikapott 5-2-re. Utóbbi meccs olyan gyorsan véget ért, hogy mindössze három másodperc volt a tiszta vívóidő.

A két hatos csoport eredményeit összesítették, majd a 12-es rangsor első nyolc helyezettje jutott a negyeddöntőbe. Osváth simán bekerült a legjobbak közé, így a folytatásban a négy közé jutásért vívhat.

Az úszóknál a vasárnap 200 méter vegyesen ezüstérmes Sors Tamás, valamint az ugyanebben a számban negyedik Tóth Tamás is bejutott a döntőbe az S9-es sérültségi kategória 100 méter gyors számában. Tóth a három előfutam összesítésében a harmadik legjobb időt érte el (57.14 mp), Sors pedig a hetedik helyen került az esti fináléba (57.79). Négy éve, Londonban Tóth második, míg Sors harmadik volt.

A Rióban 100 méter háton ezüst-, 200 méter vegyesen pedig bronzérmes Pap Bianka (S10) 100 méter pillangón 1:13.40 perccel kilencedik lett, így éppen kiszorult az esti döntőből, akárcsak Illés Fanni (S6) 200 méter vegyesen. Ő az előfutamban 3:27.02 perces időeredményt ért el, ez összesítésben a 11. helyet jelentette. Női 50 méter gyorson az S5-ös kategóriában két magyar is vízbe szállt: Kézdi Réka 45.02-vel 13., Engelhardt Katalin 50.04-gyel 16. lett.