Dániel, Daniella
17 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Trump a sportolókkal kivételt tesz

2017.01.31. 11:37

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) a kormányra hivatkozva közölte: a nemzetközi versenyekre érkező sportolókkal kivételt tesznek a beutazást ideiglenesen korlátozó, múlt héten életbe léptetett, világszerte nagy port kavart rendelet végrehajtásánál.

A Donald Trump által pénteken aláírt elnöki rendelet értelmében hét, muszlim többségű országból - Szíriából, Irakból, Iránból, Szudánból, Líbiából, Szomáliából és Jemenből - azonnali hatállyal 90 napra felfüggesztik a beutazást, Szíriából meghatározatlan ideig nem fogadnak menekülteket, 120 napra pedig felfüggesztik az amerikai menekültprogramot.

"Nagyon sok megkeresést kaptunk az elnöki rendelettel kapcsolatban. A kormány arról tájékoztatott bennünket, hogy szorosan együttműködik velünk a sportolók és a sportvezetők beutazásának biztosításáért" - mondta Larry Probst, az USOC elnöke és Scott Blackmun ügyvezető.

A következő időszakban többek között íjász világkupaversenyt, kerékpáros és atlétikai nemzetközi viadalokat rendeznek az Egyesült Államokban. (MTI)