Árpád
-2 °C
4 °C

Nem készült el a vizes vébé szervezőbizottságának központja

2017.07.14. 17:36 Módosítva: 2017-07-14 18:28:50

A vizes világbajnoksághoz vezető napok legizgalmasabb versenye a margitszigeti és a balatonfüredi építkezéséken zajlott. A szigeten a szervezőbizottság központjának szánt épület teljes felújítása állt igen távol a késztől, míg Füreden a mélygarázs és a hozzá kapcsolódó beruházások állapota adott okot az izgalmakra.

Csütörtökön beszéltünk Bóka István füredi polgármesterrel, aki fáradtan, de kifejezetten készségesen számolt be róla, hogy kész lesznek a mélygarázzsal, és a műszaki átadás is rendben zajlik, csak kisebb hiánypótlások maradtak péntekre. Illetve a kapcsolódó munkálatok is megfelelő állapotban lesznek.

A szervezők otthonának szánt margitszigeti épület kapcsán pedig a világbajnokságot szervező Bp2017 kft egészen lenyűgöző magabiztossággal oktatta ki szerkesztőségünket csütörtökön, miután kételkedni merészeltünk a határidős befejezésben.

"A Margitszigeten lévő egykori Casino, ismertebb nevén Holdudvar épülete 2017. július 14-én elkészül.

Az index és a 444 szerkesztősége ismét valótlanságot állít, ráadásul a világbajnokság felkészülési időszakában nem először teszi ezt."

Ezek után egész éjjel magunkba voltunk szállva, majd pénteken izgatottan kilátogattunk a szigetre, hogy lássuk a csodát. Kicsivel 12 után mentünk, remélve, hogy addigra már a takarítással is végeznek. A szervezőbizottság lelkesen beköltöző munkatársainak látványa helyett azonban ez fogadott:

Szóval nem, nem készült el a vébére a 1,2 milliárdért megálmodott épület, így természetesen a szervezőbizottság sem költözhetett be. Egész pontosan egy kisebb melléképület kész lett, ide a gazdasági-beszerzési részleg be is bútorozott, a többiek viszont mehettek csövezni, ahova tudtak. A szerencsésebbek maradtak a Bp2024 irodáiban, ugyanis a vizes vébét szervező cég egyes részlegei már eddig is a behalt olimpiai cég Ganz utcai irodáit használták. Mások a városligeti jégpálya melletti Hoki Múzeumba vackolták be magukat, míg az akkreditációs központ a Duna Arénánál került elhelyezésre.

Ezzel szemben Balatonfüredről örömhíreket kaptunk, a polgármester szerint, ha ma nem is, de holnap már tényleg használatba állhat a mélygarázs. Ami a múltheti állapotok ismeretében legalább akkora csoda, mintha valaki a vízből ugrana fel a toronyba.

Mint a városvezető elmondta, a garázs tekintetében 1 darab villamosbekötés hiányzik a teljes boldogsághoz, és a szükséges engedélyek megszerzése is rendben van. A csatornázással még maradt dolog,  illetve a terep sem úgy néz ki teljesen, ahogy kéne. Mint Bóka István mondta "ültetnünk kell még egy-két virágot". A ma reggel kapott olvasói fotót látva néhány muskátlinál azért többről van szó.

A pénteki helyzet Balatonfüreden
A pénteki helyzet Balatonfüreden
Fotó: Olvasói fotó / Index

Bár nem kérdés, hogy a beruházás lebonyolítása távolról sem volt ideális, a befejezése pedig minden létező hivatalos határidőn túlcsúszott, de ha az első füredi versenynapon – szombaton – tényleg használatba áll a mélygarázs, akkor a tragédiát azért csak sikerült elkerülni, ami nem kis dolog. Jár érte a gratuláció a füredieknek, akik elég kilátástalan helyzetben vették át a projektet.

Információink szerint ezen a két helyszínen túl a Hajós-Széchy uszodánál is akadt még bőven tennivaló a nyitónapon, a lelátó sincs teljesen kész, a büfék kialakítása is zajlik, de ha minden jól megy, éjjel már jöhetnek a takarítók.

A költségekről és a vb beruházásairól nézzék meg videónkat!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?