Judit
2 °C
7 °C

52 milliós pluszköltség volt CeeLo Green berántása a vizes vébé megnyitójára

DSC 3303
2017.08.01. 17:03 Módosítva: 2017-08-01 17:35:34

Hiába mondta szűk egy hónapja Gőz László, a vizes vébé megnyitójának zenei szerkesztője, hogy CeeLo Green gázsija belefér az eredeti költségvetésbe, a közbeszerzési hatóság oldalán közzétett adatokból kiderült, hogy a fellépés 52,4 millió forinttal többe került, mint amennyit eredetileg szántak rá – írja a mfor.hu.

A június 15-én aláírt szerződésmódosításból nemcsak az derült ki, hogy CeeLo Green utolsó pillanatos beugrása több tízmillió forinttal dobta meg a költségeket, hanem az is, hogy a nyitó- és zárórendezvényhez köthetően összesen

nettó 199,7 millió forintra rúgnak a többletköltségek.

Ezt az okozta, hogy  a művészeti és technika lebonyolítást elnyerő Müpának több váratlan feladatot is meg kellett oldania, ennek eredményeként került végül nettó 2,2 milliárdba a néhány órás műsor. A módosításra azért volt szükség, mert a Várkert Bazár helyett végül a Duna bal partján rendezték meg a nyitóeseményt, melynek egyrészt a nemzetközi hajózó útvonal biztosítása, másrészt pedig a Red Bull Air Race volt az oka. 

A költségösszesítő szerint a többletköltségek a következőképpen alakultak:

  • 50 millióba került az úszó színpad,
  • 34,7 milliót költöttek az ehhez használt munkagépekre és a Duna partjának tehermentesítésére,
  • 34,2 millió volt az új helyszín háttereként szolgáló Budai vár további állványozása,
  • 15,8 milliót kóstált az itt létesített öltözők és irodák létesítése és berendezése,
  • 12,6 milliót kellett fizetni a távoli öltözők miatt szükségessé vált, gyors átöltözést lehetővé tevő új ruhadarabokért,
  • valamint 52,4 milliót kellett szánni a "szervezők által is elfogadott" CeeLo Green-re.

Azt ugyan nem tudni, hogy eredetileg mennyi pénzt szántak a nyitóünnepség sztárfellépőjére, de annyi biztos, hogy CeeLo Green elég jól járt, hiszen az énekest 2014-es adatok alapján nagyjából 38 millióba kerül elhívni valahova, ennél pedig már önmagában az extra pénz is nagyságrendekkel több volt. Persze ez az egész valószínűleg a szervezőket is nyomasztja, akiknek Emeli Sandé hirtelen kidőlésével vélhetően semmi más nem lebegett a szemük előtt, mint hogy sikerüljön határidőre pótolni a sztárfellépőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?