Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sport

FINA VB Budapest

Helyszínek
  • A vizes világbajnokság központi létesítménye közel 40 milliárd forintból. Az újonnan épített aréna az úszó és a műugró versenyeknek ad majd otthont. A körülbelül két év alatt felépített csarnok két olimpiai méretű medencével rendelkezik és a versenyek alatt több mint 12 000 néző befogadására lesz alkalmas.

  • A nyíltvízi úszóversenyeket rendezik itt július 15. és 21. között. A Balaton északi, mélyebb szakaszán lesznek a versenyek. A versenypályát a Tagore sétány közelében, a balatonfüredi kikötőnél alakítják ki, tökéletes látványt nyújtva mind a versenyre, mind pedig a Tihanyi-félszigetre. A főlelátón 1500 főnek jut hely. 2014 szeptemberében itt rendezték meg a junior nyíltvízi úszó-vb-t, 2015-ben pedig a 10 km-es nyíltvízi úszómaratont.

  • A Parlamenttel szemben, a Batthyányi téri partszakaszon felállított ideiglenes medencében rendezik majd a versenyeket. Az óriás toronyugrás szabályainak megfelelően egy 33 méter magas, ideiglenes ugrótornyot építettek fel, a Dunában pedig egy 15 méter átmérőjű mobilmedence került. A főlelátón 1500 főnek jut hely, az ideiglenes helyszín 2,1 milliárd forintba került.

  • A szinkronúszás otthona lesz a világbajnokság alatt. Az 5000 fő befogadására alkalmas létesítmény a Városligeti-tavon épült fel. Két mobilmedencét és a lelátókat a világbajnokság után elbontják. A tóban a versenyek alatt is lesz víz.

  • A vízilabda otthona lesz a vizes világbajnokság alatt. A fedett uszodát 1930-ban építették az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd tervei alapján. A 2006-as úszó Eb előtt egy újabb 50 méteres nyitott medencével és műugró medencével bővült a komplexum. A lelátókon 8000 ezren férnek majd el. Korábban öttusa világbajnokság egyik helyszínének, négyszer pedig vízilabda Európa-bajnokságnak adott otthont. A világbajnokságra felújították, amely 1,68 milliárd forintba került.