Sport

FINA VB Budapest

Helyszínek
  • A vizes világbajnokság központi létesítménye közel 40 milliárd forintból. Az újonnan épített aréna az úszó és a műugró versenyeknek ad majd otthont. A körülbelül két év alatt felépített csarnok két olimpiai méretű medencével rendelkezik és a versenyek alatt több mint 12 000 néző befogadására lesz alkalmas.

  • A nyíltvízi úszóversenyeket rendezik itt július 15. és 21. között. A Balaton északi, mélyebb szakaszán lesznek a versenyek. A versenypályát a Tagore sétány közelében, a balatonfüredi kikötőnél alakítják ki, tökéletes látványt nyújtva mind a versenyre, mind pedig a Tihanyi-félszigetre. A főlelátón 1500 főnek jut hely. 2014 szeptemberében itt rendezték meg a junior nyíltvízi úszó-vb-t, 2015-ben pedig a 10 km-es nyíltvízi úszómaratont.

  • A Parlamenttel szemben, a Batthyányi téri partszakaszon felállított ideiglenes medencében rendezik majd a versenyeket. Az óriás toronyugrás szabályainak megfelelően egy 33 méter magas, ideiglenes ugrótornyot építettek fel, a Dunában pedig egy 15 méter átmérőjű mobilmedence került. A főlelátón 1500 főnek jut hely, az ideiglenes helyszín 2,1 milliárd forintba került.

  • A szinkronúszás otthona lesz a világbajnokság alatt. Az 5000 fő befogadására alkalmas létesítmény a Városligeti-tavon épült fel. Két mobilmedencét és a lelátókat a világbajnokság után elbontják. A tóban a versenyek alatt is lesz víz.

  • A vízilabda otthona lesz a vizes világbajnokság alatt. A fedett uszodát 1930-ban építették az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd tervei alapján. A 2006-as úszó Eb előtt egy újabb 50 méteres nyitott medencével és műugró medencével bővült a komplexum. A lelátókon 8000 ezren férnek majd el. Korábban öttusa világbajnokság egyik helyszínének, négyszer pedig vízilabda Európa-bajnokságnak adott otthont. A világbajnokságra felújították, amely 1,68 milliárd forintba került.