Szeles Mónikától kap díjat Hosszú Katinka

2018.01.10. 10:49

A kilencszeres Grand Slam-győztes, újvidéki születésű Szeles Mónika lesz a csütörtöki év sportolói gála díszvendége. A női győztes tőle kapja meg az MSÚSZ trófeáját.

  • Hárman vannak még versenyben: Hosszú Katinka, Babos Tímea és Márton Anita.

Hosszú két világbajnoki aranyat nyert idén Budapesten, Babos a legjobb magyar teniszező, aki párosban világbajnok lett, Márton pedig súlylökésben második lett az idei vb-n.

Szelest egyébként a világ legjobb sportolónőjének is megválasztották, és a világ 44 halhatatlanját számláló Laureus csoportnak is a tagja.

A különleges, védjegyének számító kétkezes fonákjáról az M4 reggeli műsorában beszélt.

Az egész úgy kezdődött, hogy az én koromban, amikor gyerek voltam, nem volt gyerekütő, ezért az enyém szinte nagyobb volt, mint én. Nem bírtam fogni, mert nehéz volt, muszáj volt használnom a másik kezemet. Az idő múlásával, 10-12 évesen már nagyon kemény lett volna változtatni, akkor már úgyis jó eredményeim voltak, így az apukám azt mondta, ha így szeretek játszani, akkor maradjon így. Fontos, hogy maradjak meg egyéniségnek, és így is jó sok sikert értem el.”

Szeles édesapja, Károly a Magyar Szó karikaturistája volt, később pedig a lánya edzője. 20 éve meghalt.

Szeles édesanyjával Floridában él. Mivel magyar állampolgár is, Budapesten egyre többször megfordul.

"Ha egy aranyhal teljesítené a kívánságomat, azt kérném, hogy az apám éljen és velem legyen" - mondta négy éve az Indexnek, amikor az egész karrierjéről is beszélt, a szörnyű merényletről is.  

"Sajnos a testem, amikor elértem a harmincat, már nem bírta a kemény edzéseket. Fantasztikus, hogy a mostani generáció tovább is bírja a terhelést, elég, ha csak Federerre, Serena és Venus Williamsre gondolunk. Ez sokkal egészségesebb, mint ahogyan az én pályafutásomban volt, amikor a legjobb eredményeket 16-18 éves korunkban értük el. Bár abbahagytam a teniszt, még mindig élvezem nézni és játszani. Szeretem visszanézni a régi meccseimet, és mindig rácsodálkozom, milyen erősen tudtam megütni a labdát, most már a negyedére sem lennék képes" - összegzett a sportcsatornának.