Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ben Lecomte átússza a Csendes-óceánt

2018.05.25. 14:32

Húsz évvel azután, hogy elsőként átúszta az Atlanti-óceánt, Ben Lecomte a Csendes-óceánnal is megpróbálkozik, írja az MTI. A francia sportoló kedden vág neki a 9100 kilométeres távnak.

Az 50 éves Lecomte 1998-ban úszta át az Atlanti-óceánt, azóta megnősült, gyermeke született, most azonban elérkezettnek látta az időt az új megpróbáltatásra. Az út hat hónapig fog tartani és végig követni fogja őt hajón egy kilencfős csapat. 

A tervek szerint Lecomte napi nyolc órát úszik majd és nyolcezer kalóriát fogyaszt. A túra ideje alatt a kísérő csapat számos tudományos megfigyelést végez majd, amiből 27 szervezet profitál majd. Ezeket az eredményeket – amelyek első sorban egészségügyi és oceanográfiai értékek – folyamatosan publikálják majd az expedíció honlapján.