Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akkora az angliai hőség, hogy megtörnek egy több száz éves kriketthagyományt

2018.07.27. 13:55

Régi hagyományt tört meg a krikettsport kétszáz éves szentélyében, a londoni Lord's stadionban a Nagy-Britanniát sújtó hőhullám:

most először zakó nélkül is beengedik a férfiakat a nézőtér legelőkelőbb részébe, a Viktória királynő korából fennmaradt és csak a tagok és vendégeik számára fenntartott pavilonépületbe.

A világhírű helyszín tulajdonosa, a Marylebone Cricket Club közölte, a tartósan 30 fok feletti hőmérsékletre és arra való tekintettel döntöttek az öltözködési előírások lazításáról, hogy az előrejelzések szerint akár a melegrekord is megdőlhet, írja az MTI.

Korábban csak arra vetemedtek, hogy a nagy melegben megendedjék a férfiaknak, hogy a teraszon zakójukat levéve nézzék a mérkőzéseket, az épültebe visszatérve viszont újra fel kellett venniük azt, most először viszont már otthonhagyhatják a zakóikat. "Haladó klub vagyunk" – értékelte a nagy áttörést Jamie Clifford a The Timesnak.

Az 1787-ben alapított Marylebone Cricket Club – amely 1814 óta működik a London St John's Wood nevű kerületében álló és világszerte a krikett szentélyeként számon tartott stadionban – és a hazai csapat Middlesex County Cricket Club továbbra is ragaszkodik azonban a nyakkendő viseléséhez.

DjDOnhKWsAA qqO
Fotó: Lord's Cricket GroundVerified account / Twitter.com / @HomeOfCricket

A stadionban csütörtök este a Middlesex County Cricket Club fogadta a Hampshire County Cricket Club együttesét. A mérkőzés kezdetén, 18.30-kor 33 fok volt, sok néző a hőség miatt azonban nem ment el, pedig elővételben 18 ezer jegy kelt el. A Pavilon 1890-ben nyílt meg. 1999-ig nők tagként nem mehettek be a mérkőzésekre, kivéve a jelenlegi uralkodót, II. Erzsébetet. 

Angliát az elmúlt 60 év legnagyobb hősége és szárazsága sújtja.