Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

60 éve nem volt ilyen szárazság és hőség Nagy-Britanniában

2018.07.24. 14:38

1961 óta nem tapasztalt szárazság és hőhullám sújtja Nagy-Britanniát, az ország egyes részein éjszaka sem csökken a hőmérséklet a nyári nappalokon amúgy megszokott 21-24 Celsius-fok alá. Keddi előrejelzések szerint

a hőség csütörtökön vagy pénteken 35 fok felett tetőzhet.

A szigetországban a hétfői volt az év eddigi legmelegebb napja, a Suffolk grófságbeli Santon Downhamben 33,3 fokot mértek. Anglia középső és délkeleti területeinek nagy részén a második legerősebb, narancsfokú riasztás van érvényben.

Az országban sok helyen 54 napja nem volt számottevő csapadék, a Suffolk megyei Bury St Edmunds környékén pedig már 48 napja egyáltalán nem esett eső. A csapadékmennyiség rendszerint ötszöröse a mostaninak

- közölte a meteorológiai hivatal szóvivője. A július 16-át megelőző hat hétben mindössze 47 milliméter csapadék hullott az Egyesült Királyságban.

A brit állami egészségügyi szolgálat szerint az elmúlt hetekben több mint kétszáz ember szorult kórházi ellátásra, mert túl sokáig voltak napon. A lakosságot pedig figyelmeztették: kerüljék a napsütést, főleg a délelőtt 11 és a délután 3 közötti órákban.

A hetek óta tartó szárazság és a nagy meleg miatt kiégett a parkokban a fű.

A szakemberek szerint

a kánikulai hőség akár még hetekig eltarthat Nagy-Britanniában.

Nemcsak Nagy-Britanniában van szokatlan hőség,  Japánban már 80 ember halt meg a 40 fok feletti meleg miatt, Görögországban pedig a szárazság miatt kitört erdőtüzekben 60 ember lelte halálátArra, hogy miért ilyen borzalmas az idő a világon ebben a cikkünkbenpróbáltunk meg választ találni.