Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Orbán: Budapest globális sportfőváros

2018.10.26. 16:23

A Budapesten zajló birkózó-világbajnokságról, az új generációs városi világjátékokról és a magyar fővárosban tervezett további világszintű sporteseményekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke péntek délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos, valamint Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, elhangzott: a magyar főváros immár hetedik alkalommal ad otthont a birkózó vb-nek. Ezzel kapcsolatban a nemzetközi szövetség elnöke megismételte: minden idők legnagyobb birkózóeseménye zajlik Budapesten, ami Magyarországot és a sportágat is nagyobbá teszi.

Orbán Viktor leszögezte, Budapest globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott: elhelyezkedése, szépsége, gazdasági fejlődése, az itt élők vendégszeretete, kulturális pezsgése, erős szolgáltatási szektora, de mindenekelőtt a város biztonsága. Kiemelte: folytatódik Budapest sportinfrastruktúrájának fejlesztése.

A tárgyaláson elhangzott: jövőre négy világbajnokságot - asztalitenisz, vívó, öttusa és gyorsasági kajak-kenu - rendezünk, ráadásul 2019-ben Budapest viselheti az Európai Unió által adományozott "Európa Sportfővárosa" címet - ismertette Havasi Bertalan.

Elmondta továbbá, hogy a miniszterelnök elkötelezett a 2019. évi World Urban Games, egy újgenerációs multisportesemény budapesti megrendezése mellett, amely "fiatalos sportfesztivál a város szívében", és olyan sportágak tartoznak ide, mint a BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3x3 kosárlabda, teqball vagy a breaktánc. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?