Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Útban az olimpia felé a női tornacsapat

2018.10.28. 21:02

A dohai torna világbajnokságon a csapatversenyben a férfiak a huszadik helyen végeztek, a nők a 17. pozíciót csípték el. Az idén az ugrásban Európa-bajnoki aranyat szerző Dévai Boglárkát nélkülözve ez nem rossz eredmény.

Mindkét szakág ezzel életben maradt az olimpiáért, ehhez a legjobb 24 között kellett végezni. A tokiói csapatversenyben 12 nemzet vehet részt, vagyis ahhoz még javítani kell a nőknek, de nem reménytelen a helyzetük a jövő évi stuttgarti vb előtt.

A fiúk hozták az átlagot, egy két hiba becsúszott azért, de a 20. helyezést így is szállították. Úgy gondolom, hogy az alap megvan, erre építkezhetünk”

– összegzett Altorjai Sándor, a Magyar  Torna  Szövetség főtitkára.

A férfiak összeállítása: Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kardos Botond, Ryan Sheppard.

A nőknél a Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára alkotta csapat a 17. helyet szerezte meg, így teljesítette az alapcélt.

Kovács az egyéni összetettben döntős, mert a 21. helyen került be a legjobb 24 közé.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, nagyon örülnek az eredménynek. „Közel vagyunk ahhoz, amit a ciklusra elterveztünk."

1996 után juthatna ki ismét az olimpiára a női csapat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?