3 milliárdot ajánlottunk, Los Angelest választották

2018.11.08. 13:20

A hét elején derült ki, hogy az első alkalommal kiírt World Urban Games nevű játékokat Los Angeles rendezheti 2019-ben, és ha sikeres lesz a lebonyolítás, akkor 2021-ben is a kaliforniai színhelyen fognak versenyezni a városi sportok legjobbjai.

Ezekről a sportágakról van szó, az első hármat már beemelték az olimpiai programba, a magyar női kosarasok a világ legjobbjai közé tartoznak.

  • 3x3-as kosárlabda
  • BMX
  • sportmászás
  • bréktánc
  • frizbi
  • parkour (városi akadályfutás)
  • gördeszka

Az MTI is közölte a hírt, hogy Los Angeles nyert a Svájcban tartott választáson, azt viszont egy francia lap írta meg, hogy Budapest 10,5 millió dolláros ajánlatot tett. Nyers fordításban: tett le az asztalra.

A magyar kormány 3 milliárd forintot félrerakott erre a célra október végén.

És mint Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tudatta: Orbán Viktor

elkötelezett a 2019. évi World Urban Games

, egy új generációs multisportesemény budapesti megrendezése mellett, amely egyfajta fiatalos sportfesztivál a város szívében.

Egészen pontosan ez jelent meg a Magyar Közlönyben: "a magyar állam a pályázatra 100 millió forintot biztosít, a rendezés elnyerése esetén pedig további 2,895 milliárd forintot ad a lebonyolításra."

Már csak az a kérdés, hogy a sikeres pályázat utánra tartogatott pénzt bedobtuk-e a kampányba, hogy mindenképp minket válasszanak, vagy a franciák értettek félre valamit. Megszavaztatjuk a kérdést, mielőtt bármilyen állásfoglalást is tennénk.

Bedobtuk a 3 milliárdot a kampányban?

Los Angeles időpontot még nem tudott mondani, valószínűleg jövő szeptemberben rendeznek.

A két város összecsapott volna a 2024-es olimpiai pályázaton is, ha nem lép vissza a magyar főváros. Így hat év múlva Párizs rendezi az olimpiát, 2028-ban pedig Los Angeles.

A sportot felügyelő EMMI egyébként nem volt ott ezen a svájci szavazáson, ami csak azt a kérdést veti fel, kinek a kezében futottak össze a szálak a kormányból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?