Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúnyán leégette magát a sportdöntőbíróság két orosszal

K  AP20180214293
2018.02.14. 12:24

A négy évvel ezelőtti szocsi olimpia doppingbotránya miatt csak azok az orosz sportolók vehetnek részt a 2018-as téli olimpián, akiknek a neve szerepel a NOB speciális munkacsoportja által összeállított listán.

A gyorskorcsolyázó Szergej Gracsov és a bobos Dmitrij Popov egyaránt bekerült a 391 tisztának talált orosz sportoló közé, de a Nemzetközi Olimpiai Szövetség végül mégsem küldött nekik hivatalos meghívót a phjongcshangi olimpiára. 

A CAS szerda reggeli állásfoglalása szerint a NOB mulasztást követett el, amikor csak 389 orosznak küldött meghívót, és kihagyta a két említett versenyzőt. Csakhogy elég hamar kiderült, hogy a legfőbb sportbíróság ezúttal alaposan mellényúlt. Ugyanis hamarosan maga az orosz olimpiai szövetség adott ki egy közleményt az állami hírügynökségen keresztül, amiben tisztázták a helyzetet.

Soha nem is szerepeltek a nemzeti sportszövetségek által összeállított keretben, mivel nem teljesítették az induláshoz szükséges feltételeket, nem feleltek meg sportágukban megszabott normáknak

– nyilatkozta a Konsztantín Vibornov a TASS-nak. A sportvezető szerint a NOB nem is hibázhatott az ügyben, és főként nem tiltottak el senkit jogtalanul.

"Egyszerűen annyi történt, hogy a két versenyző nem tudta kivívni az indulás jogát."

Mint ismeretes az orosz sportolók (összesen 168-an) csak speciális feltételekkel, az olimpiai mozgalom zászlaja alatt indulhattak el a phjonghangi olimpián.