Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Elkapták az első olimpikonok a hányásos betegséget

2018.02.16. 05:23 Módosítva: 2018-02-16 09:15:13

Két svájci síakrobata megfertőződött a norovírussal, ezért el kellett hagyniuk az olimpiai falut a phjoncshangi téli játékokon.

A svájci csapat tájékoztatása szerint Fabian Boesch az egyik megbetegedett versenyző, a másik nevét viszont még nem hozták nyilvánosságra, mivel családját eddig nem tudták értesíteni.

Fabian Boesch az Instagramra feltett ökörködős videóival lett népszerű az olimpia alatt, például ezzel a mozgólépcsőssel.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken azt közölte, hogy a két versenyző nincs jól, ám bíznak benne, hogy rajthoz állhatnak még az olimpián.

Nem jó jel, hogy a szupersztár síző, a Phjongcshangban már olimpiai bajnok Mikaela Shiffrin is hányt a pénteki szlalom első futama előtt. Ennek ellenére negyedik lett, és indult a második futamban az aranyért.

A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus egészen mostanáig nem érintett egyetlen sportolót sem, ám az önkéntesek és a biztonsági személyzet tagjai közül már több mint 200-an elkapták, és még a játékok kezdete előtt 1200 biztonsági embert kellett elkülöníteni, mert közülük többen megbetegedtek.

Még hétfőn a szervezőbizottság azt jelezte, hogy több szervezet együttesen fáradozik azon, hogy megakadályozza a vírus további terjedését. Többek között vízteszteket végeznek, illetve sűrűn ellenőrzik az olimpiai helyszíneket, éttermeket, hoteleket, illetve a közreműködők szálláshelyeit. (MTI/Index)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!