2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Kűrje közben pimaszkodott a zsűrivel a műkorcsolyázó

2018.02.16. 12:17 Módosítva: 2018.02.17. 09:31

A phjongcshangi olimpia egyik legnépszerűbb, nálunk kevésbé ismert sztárja az amerikai műkorcsolyázó Adam Rippon.

A 28 éves sportoló, aki 2015 óta vállalja nyíltan, hogy meleg, a mezőny egyik legszínesebb figurája. A 2016-os amerikai bajnokság győzteseként jutott ki az olimpiára, ahol a csapatversenyben már szerzett egy bronzérmet.

Rippon nemcsak melegségének vállalásáért lett sokak kedvence Amerikában, de szokatlanul vidám és viccesen provokatív nyilatkozatai miatt is. Az első olimpiájára megérkezve például csalódottan állapította meg, hogy az olimpiai faluban sima óvszerek állnak a versenyzők rendelkezésére, nincs bennük semmi különleges, nem színesek vagy nem díszíti őket öt karika.

Emellett viszont, ha arról volt szó, politikai kérdésekben is vállalta véleményét, az olimpiára érkező Mike Pence-szel, az Egyesült Államok alelnökével például nyíltan vitába szállt annak egy korábbi, kirekesztő nyilatkozata miatt.

Népszerűségének talán legfontosabb titka, hogy a jégen is felvállalja stílusát, kűrjei a műkorcsolyázás világában teljesen szokatlan elemeket is tartalmaznak.  A pénteki rövidprogram során egy olyan elemmel sokkolta az ortodox korcsolyarajongókat, amihez hasonlóhoz valószínűleg még senki nem vette a bátorságot egy olimpián.

Rippon kikorcsolyázott a zsűri elé, és kinyújtott mutatóujjával pimaszul kihívó gesztust tett a bírák fel, mintha egyszerre elcsitítaná és elbűvölné a pontozókat. 

Az amerikainak maximálisan bejött, hogy vállalta provokatív stílusát, kűrjét a mezőny hetedik legjobb pontszámával jutalmazták.

Rippon népszerűsége kapcsán nem szabad elfelejteni Reese Witherspoon barátságát sem, a filmsztár az olimpia előtt fedezte fel magának Rippont, és a játékok előtt pár nappal azt írta Twitterén, hogy ő az ok, amiért nézni kell az olimpiát.

Amerika egyik legnépszerűbb, Oscar-díjas színésznőjének Tweetje még inkább fokozta a műkorcsolyázó körüli médiafelhajtást, az oda-vissza küldött üzenetekből pedig hamar barátság lett. Rippon humorára jellemző, hogy a csapat-bronz megnyerése után azt nyilatkozta,

az édesanyámnak és Reese Witherspoonnak köszönhetem az érmet, de inkább Wietherspoonak, mert neki több követője van az Instagramon.

A férfi műkorcsolyázók versenyében szombaton kerül sor a szabadprogramok bemutatására, majd ezt követően az érmek kiosztására.