Hétfőn megkezdődött a budapesti öttusa-világbajnokság

2019.09.02. 14:07

A női váltók versenyével hétfőn megkezdődött az öttusázók idei legnagyobb versenye, a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság. A rendezvény nyitó sajtótájékoztatóján a hazai szövetség és a vb-nek helyet adó Kincsem Park több évre szóló együttműködési szerződést kötött.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón felidézte a 2019-ben hazánkban megrendezett világversenyeket, többek közt a kajak-kenu-, az asztalitenisz- és a vívó-vb-t.

"Fontos hogy kiszolgáljuk a hazánkba érkező sportolókat, szurkolókat, sportvezetőket, fontos, hogy elégedetten térjenek haza és jó hírünket vigyék a világba, azt, hogy jó rendezők és sportnemzet vagyunk" – mondta Szabó a világbajnokság kezdetét jelző esemény vendégeinek, illetve a média képviselőinek.

Klaus Schormann, a sportág nemzetközi szövetségének (UIPM) elnöke kiemelte, hogy a sportágat tekintve az év legfontosabb eseménye zajlik ezen a héten Budapesten, néhány nap múlva pedig az öttusa – olimpiai  jövőjének szempontjából fontos tanácskozások, ülések következnek.

"A sportág 1912 óta szerepel az olimpiák programjában, szeretnénk, ha ez az 2024-es párizsi után is így lenne" – mondta a sportvezető.

(MTI)