Az olimpiai kvóta már biztos Lőrincz Viktor birkózónak

2019.09.15. 11:27

Lőrincz Viktor olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, miután bejutott a döntőbe, jelentette az MTI.

A Budapest Honvéd Európa-bajnoka vasárnap előbb türkmén, majd kirgiz ellenfelet győzött le könnyedén, a negyeddöntőben pedig a kínai Na Csün-csiét verte 3-1-re. 

A kazahsztáni vb-n minden olimpiai kategóriában hat versenyző szerez országának kvótát, Lőrincz pedig az döntőbe kerülésével biztosan megszerezte azt.

A többieknek nem ment ilyen jól

Ami a többi versenyzőt illeti: Krasznai Máté (67 kg) kikapott a selejtezőben és kiesett; Kiss Balázs pedig kikapott a 32 között.

Reggel első magyarként a felkészülés hajrájában sérüléssel küzdő Krasznai Mátét szólították szőnyegre, akit nem fogadott kegyeibe a szerencse a sorsolásnál. Már a 32 közé jutásért megkapta az egyik legnehezebb ellenfelet, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes azeri Rasul Chunayevet. A Pénzügyőr sportolójának előzetesen nem sok esélye volt, és nem is tudta borítani a papírformát: másfél perc után leküldték, Chunayev pedig előbb felfordította, majd kiemelte és nagy ívben eldobta (0-8), ezzel technikai tussal lezárta a találkozót.

Kiss Balázs az osztrák Gastl elleni sikere után a kirobbanó formában lévő Gabriel Rosillóval találkozott, aki ellen addig volt kiegyenlített a küzdelem, amíg állásban küzdöttek a felek. A második percben aztán a BVSC 2009-es világbajnokát küldték parterhelyzetbe, a kubai pedig már csak akkor engedte felállni, amikor meglett számára a technikai tushoz szükséges különbség. Rosillo pörgetett, majd nagy ívben dobott, végül újra pörgetett (9-0), így kevesebb mint két perc alatt győzött. Kiss a hétfői vigaszági folytatásban még bízhat, ehhez a kubai döntőbe jutására van szükség.