Eltűnt egy magyar súlyemelő, nem érkezett meg a vb helyszínére

2019.09.21. 15:50

Szombaton a magyar csapat is megérkezett a súlyemelő-világbajnokság színhelyére, Pattayába, ám meglepetésre nem tartott a csapattal a 2018-ban +90 kilogrammos kategóriában szakításban Európa-bajnok, lökésben és összetettben pedig Eb-ezüstérmes Magát Krisztina, akinek hollétéről a szövetségi kapitány sem tud.

„Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről” - mondta az MTI érdeklődésére a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc, aki elmondta, Magát semmi módon nem jelezte neki, miért marad távol a világbajnokságtól.

 A 30 éves Magát, aki doppingeltiltását követően újrakezdte a versenyzést. A jó 2018-as Eb-szereplés mellett egy világbajnoki 12. helyezése van, a thaiföldi vébé rajtlistája szerint szerdán lépne versenydobogóra a 87 kilósok B csoportjának tagjaként.

Hiányában is lesz magyar szereplője a kategóriának: Boros Viktória, a szombathelyi Haladás VSE emelője indul, besorolása alapján a 87 kg C csoportjában, kedden. Aznap lesz jelenése a BKV Előre versenyzőjének, Szuromi Tímeának a 81 kilósok B csoportjában, míg a szegedi Nagy Péter a vb zárónapján, pénteken szerepel a plusz 109 kilogrammosok B csoportjában.