Sztár lett a verseny elől meglógó versenyló

2019.10.23. 21:18 Módosítva: 2019.10.23. 23:10

Angliában a napokban A nyomorultak című regény egyik szereplőjének nevét viselő versenyló, Jean Valjean került a középpontba. Jean Valjean keddi futama előtt bokrosodott meg, áttört egy kerítésen, átnyargalt egy golfpályán majd néhány kertet is letaposott.

A ló Sean Kirrane-nel a nyergében a Yarmouth versenypályán készülődött a startra, de Jean Valjeannak más ötlete támadt. Az ellenkező irányba kezdett vágtatni. Zsokéja próbálta megállítani, de miután ráébredt, hogy nincs esélye, és vészesen közelítettek egy kerítéselemhez, inkább leugrott a lóról.

Jean Valjean még nyargalászott egy keveset, ekkor érintette a golfpályát és kerteket, majd úgy tűnt, hogy lenyugodott. Majdnem sikerült is megfogniuk az idomároknak, de a lónak még volt futnivalója, csak később tudták elcsípni.

A ló trénere, Richard Spencer a Horse&Houndnak elmondta, hogy Jean Valjean néhány karcolással megúszta kitörést, és a zsoké is jól van, szerda reggel már újra lovagolt.

A versenyló mindeközben elég népszerű lett a közösségi médiában, méltónak találják a nevére, hiszen, ahogy a regénybéli Jean Valjean megszökött a börtönből, úgy ő is menekülni próbált.