Wales–Magyarország 7–5

2019.11.18. 18:41

A magyar férfi csapat 7-5-ös vereséget szenvedett Wales együttesétől a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokság hétfői játéknapján. A B divíziós, vagyis második vonalbeli mérkőzésen Wales gyorsan elhúzott 4-1-re, ahonnan ugyan sikerült felzárkóznia a magyar csapatnak, de végül nem sikerült a fordítás. A magyarok az első két találkozójukat megnyerték, ez volt az első vereségük az Eb-n, írja az MTI.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba. A magyarok most másodikak holtversenyben Walesszel és Csehországgal.

A magyar női csapat hétfőn 10-3-ra verte a litvánokat, később pedig az angolok ellen is nyerni tudtak 9-4-re. Náluk a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A magyarok öt forduló után három győzelemmel és két vereséggel holtversenyben a harmadik helyen állnak..

Eredmény, Európa-bajnokság, Helsingborg - B divízió

férfiak

  • Wales-Magyarország 7-5

nők

  • Magyarország-Litvánia 10-3
  • Magyarország-Anglia 9-4