Fucsovics a legjobb 32 közé jutott az AusOpenen

2020.01.22. 06:54 Módosítva: 2020.01.22. 09:36

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban három szettben (6:4, 6:4, 6:3) legyőzte az olasz Jannik Sinnert.

Az első játszmában egyik játékos sem érezte igazán komfortosan magát, mindketten rengeteg hibával játszotta, de a fontos pillanatokban Fucsovics koncentrált jobban, így 45 perc alatt 6:4-re behúzta a szettet. A második szettben feljavult a magyar játékos, kétszer is brékelni tudott, a másodiknál pedig meg is tartotta az előnyt, így el tudott húzni ellenfelétől. A harmadik játszmában aztán sokáig úgy tűnt, hogy Sinner pillanatai következnek, de 3:3 után Fucsovics megrázta magát, és nem adott több esélyt az ellenfelének.

Fucsovics az első fordulóban nagy bravúrral simán megverte a 13. kiemelt Denis Shapovalovot, ezzel a győzelemmel pedig tovább folytatta a menetelését. A folytatásban az amerikai Tommy Paul vár majd a magyar teniszezőre, aki maratoni meccsen verte a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot.

Babos Tímea nem tudott hasonló bravúrt felmutatni szerdán, ő az első fordulóban búcsúzott egyesben a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután 6:3, 6:2 arányban kikapott a lengyel Iga Swiatektől. Babos nem kezdett jól, Swiatek már a második gémben brékelt, utána pedig 5:3-ig szinte tökéletesen adogatott, alig veszített labdamenetet. A második szett is hasonlóan alakult, a lengyel játékos két brékkel 4:0-ra elhúzott, és bár Babos hozta az adogatását, rögtön utána elszalasztotta egyetlen bréklabdáját. Végül 5:2-es állásnál Swiatek magabiztosan hozta a szerváját, és befejezte a mérkőzést.

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán csütörtökön kezdi meg szereplését párosban. A második helyen kiemelt, világbajnok magyar, francia duó a 64 között a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román kettőssel csap össze.