Paulina
21 °C
36 °C

Három héten belül meglehet az olimpia új időpontja

GettyImages-1208216670
2020.03.28. 10:08

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztott tokiói olimpia új dátumáról. 

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál értesülése szerint a NOB illetékesei pénteken konferenciabeszélgetést folytattak előbb a nemzeti olimpiai bizottságok, majd a nemzetközi sportági szövetségek vezetőivel, és elhangzott, hogy április közepéig kijelölik az új időpontot. A NOB kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztja az olimpiát, amelyet legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. 

Thomas Bach NOB-elnök szerint több ezer kérdés vetődik fel a halasztás miatt, ezek egyikére sem lehet választ adni, amíg meg nem határozzák az új dátumokat. A 33 nemzetközi sportági szövetség többsége azt javasolta, hogy jövőre is július végén, illetve augusztus elején rendezzék az eseményt, néhányan viszont április végét és május elejét ajánlották.

Tavaszi rendezés esetén számos egyéb sportesemény átütemezésére lenne szükség, viszont elkerülhető lenne a hőség, ami nyáron megnehezítené a sportolók dolgát. John Coates, a NOB tokiói szervezéssel foglalkozó koordinációs bizottságának vezetője is a júliusi, augusztusi rendezést támogatja. Mori Josiro, a szervezőbizottság vezetője szombaton közölte, az eseményt június és szeptember között, tehát egy nyári időpontban kellene megtartani.

Az már kiderült a napokban, hogy Japánnak hatalmas anyagi bukta a halasztás.

(MTI, Index) 

(Borítókép: Maszkot viselő nők szelfit készítenek Tokióban, háttérben az olimpia szimbóluma. Fotó: Carl Court / Getty Images)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!