Mihály
3 °C
17 °C

Ungvári Miklós mégsem vonul vissza

2020.04.03. 18:19

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó megváltoztatta közelmúltbeli elhatározását, és mégsem vonul vissza - közölte az MTI. 

"Akkor még nem volt ennyi adat a birtokunkban, nem rendelkeztünk ennyi információval, mint most. A nemzetközi szövetség néhány héttel korábban minden nemzetközi versenyt beszüntetett, némileg kilátástalannak tűnt a helyzetünk" - nyilatkozta pénteken az M4 Sporton a Ceglédi VSE sportolója, aki a két éve tartó kvalifikációs sorozatban még nem szerzett kvótát.

Most már legalább "tudunk valamire készülni", hiszen hétfőn nyilvánosságra hozták a tokiói olimpia új időpontját - mondta.

A 39 éves Ungvári közölte, a napok elteltével, az idő előrehaladtával nagyon sok minden átértékelődött benne, és most már úgy vélekedik, hogy kapott egy plusz évet szeretett sportágától, még többet vissza tud adni abból, amit az elmúlt több mint három évtizedben kapott.

"Abban a pillanatban egy világ dőlt össze bennem, összeomlott a remény, hogy ott lehetek Tokióban. Pedig még ott lehetek, de egy évet várni kell rá" - mondta.

Május 1-3. helyett - a jelenlegi tervek szerint - június 19-21-én kerül sor a prágai Európa-bajnokságra, további hat rangos nemzetközi versenynek azonban még nincs új időpontja.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság múlt kedden jelentette be hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, majd hétfőn hirdette ki, hogy 2021-ben június 23-tól augusztus 8-ig zajlanak majd a versenyek.