Mégsem jön a Bayern és a Sevilla Budapestre? Veszélyben a Szuperkupa-meccs

NAK 4030
2020.09.01. 12:05 Módosítva: 2020.09.01. 14:30
Szeptember 24-én a budapesti Puskás Arénában csap össze a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla – vagy mégsem?

A német Kicker magazin információi szerint kérdésessé vált a szeptember 24-én esedékes európai Szuperkupa-mérkőzés megrendezése. A BL-győztes Bayern München és az El-t megnyerő Sevilla méri össze erejét a budapesti Puskás Arénában, ám az eredeti forgatókönyvet felülírhatják a legújabb járványügyi intézkedések.

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón bejelentette, hogy szeptember elsejétől Magyarország lezárja a határait. A vasárnap megjelent Magyar Közlönyben a sporteseményekre vonatkozó szabályok is kiderültek, ezek értelmében válogatott és nemzetközi kupameccsekre érkezhetnek külföldről is, ha

az Európai Labdarúgó-szövetség vonatkozó protokolljára is figyelemmel – a sporteseményt, illetve sportrendezvényt megelőző három napon belül egy alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-Cov2 PCR teszt – eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja”, hogy nem volt kimutatható a szervezetében a koronavírus.

Ezek kizárólag a csapatok szűk delegációjára vonatkoznak, a szurkolókra nem. „A Kormány kiemelt sportrendezvények kapcsán követendő járványügyi előírások vonatkozásában külön rendeletet dolgozhat ki” – derült ki szintén a Magyar Közlönyből.

A Kicker kedden reggel azt írta, kérdésessé vált a budapesti Szuperkupa-meccs megrendezése is – különösen nézők előtt –, ám a német magazin szerint az Európai Labdarúgó-szövetség bízik a budapesti helyszín és időpont megtartásában, és folyamatos kapcsolatban van a magyar szövetséggel (MLSZ). 

„Az UEFA szorosan együttműködik az MLSZ-szel és Magyarország kormányával, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket a mérkőzésre kilátogatók és a résztvevők egészsége érdekében. A Magyarországra történő belépési szabályzat a különböző csoportok (játékosok, tisztviselők, partnerek, munkatársak, média, szurkolók) számára szintén az egyeztetések egyik fő eleme” – írja közleményében az UEFA.

A 67 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Aréna 30 százalékát töltenék meg szurkolókkal a Szuperkupa-meccsre, azaz mintegy 20 ezer drukker válthatna jegyet. A mérkőzést eredetileg Portóban rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt Budapestre költöztették.

Az Európai Labdarúgó-szövetség jegyvásárlási oldalán ott van a budapesti Szuperkupa-meccs, de belépőt nem lehet váltani.

FRISSÍTÉS: 13.00

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget, Sipos Jenő szóvivő tájékoztatása szerint valóban folynak az egyeztetések az UEFA-val és Magyarország kormányával, jelen állás szerint nézők előtt rendezhetik meg a Szuperkupa-mérkőzést a Puskás Arénában. Amennyiben változik a helyzet, cikkünket frissítjük.

(Borítókép: Budapest Aréna díszkiválgítása 2019-ben. Fotó: Nagy Attila Károly / Index)