Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Játszhat BL-meccseket a Ferencváros a Puskás Arénában

2020.10.02. 20:29

Kizárólag az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésén múlik, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset biztosan a Puskás Arénában játssza le a Ferencváros – közölte a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok (NSK) a távirati irodával. A közleményben utalnak arra: az idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára, amelynek az élettartama egy év. A magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehet sort keríteni a gyepcserére. Ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat már igen. 

Ugyanakkor az Európai Labdarúgó Szövetségnek kell engedélyeznie, hogy az első hazai BL-mérkőzés után meccshelyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom BL-meccs a Puskás Arénában legyen.

Kapcsolódó

Veretlenül jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros

Elképesztő izgalmak után a Fradi 25 év után újra a BL-főtábláján szerepelhet.

A Ferencváros az olasz Juventust, a spanyol FC Barcelonát és az ukrán Dinamo Kijevet kapta ellenfélül a csütörtöki csoportsorsoláson. A csoportkör programját még nem hirdette ki az UEFA, csak azt tudni, hogy a hat fordulót október 20-21-én és 27-28-án, november 3-4-én és 24-25-én, illetve december 1-2-án és 8-9-én rendezik meg.