Bielsa újra sokkolta a futballvilágot

2020.10.24. 09:36
Lekapni valakit a pályáról már a 20. percben nem megszokott fejlemény a futballban, de ha ezt minden idők legeredetibb menedzsere, Marcelo Bielsa teszi, akkor biztosan jó oka van erre. Ahogy péntek este az Aston Villa–Leeds United Premier League-mérkőzésen (0–3) történt Pascal Struijkkel.

A fiatal holland, aki az utolsó pillanatban került a vendégek kezdő tizenegyébe a sérült Kalvin Phillips helyére, a mérkőzés tizedik percében durván szabálytalankodott Jack Grealishsel szemben, ami nem tetszett menedzserének, Marcelo Bielsának. Olyannyira nem, hogy tíz perccel később, amikor Struijk ismét keményen odalépett, és csak a szerencséje mentette meg a második sárgától, az argentin mester lecserélte forrófejű játékosát. 

Meglehet, nem ezért, de a Leeds 3–0-ra győzött Birminghamben, az ellen a csapat ellen, amely nem is olyan régen 7–2-re lelépte a bajnok Liverpoolt, és Leicesterben is 1–0-ra tudott győzni, továbbá eddig a pillanatig pontveszteség nélkül állt a PL-ben. A meccs hőse a mesterhármast szerző Patrick Bamford volt, akinek különösen a második és a harmadik gólja volt szédületes.

A győzelemmel a Leeds feljött a harmadik helyre, bár egy meccsel többet játszott a riválisoknál. 

Bielsa a lefújás után így magyarázta Struijk lecserélését:

Volt egy csúnya szabálytalansága, amiért sárgát kapott, és aztán még egy faultot elkövetett, ami az újabb lap határán volt, ezért cseréltem le.

Ennyi...