Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Mégsem lesz jövőre Viatnámi Nagydíj az F1-ben?

GettyImages-1229487812
2020.11.10. 09:21
Sajtóértesülések szerint az idei évről elhalasztott első Formula–1-es Vietnámi Nagydíjat jövőre sem rendezik meg, mert az ázsiai országban nincs meg a szükséges politikai támogatottsága a versenynek – írja az MTI.

A BBC és az autósporttal foglalkozó több szaklap is azt írta kedden, hogy így 22 futamos lehet a jövő évi világbajnoki sorozat, amely március 21-én Melbourne-ben rajtol majd és december 5-én Abu-Dzabiban zárul.

A Hanoiba tervezett városi versenynek fenntartott április 25-i dátum egyelőre szabad, a vietnámi kormányzat ugyanis a választásokra és a koronavírus-járvánnyal összefüggő krízishelyzetre koncentrál.

A 22 versenyhétvége azonban így is rekordnak számít, eddig a leghosszabb vb-idény 21 futamból állt. Az idei szezonban a hollandiai Zandvoort is visszatért volna az F1-es programba, ám a világjárvány miatt ez is meghiúsult. A tengerparti pálya azonban szeptember 5-i dátummal szerepel a jövő évi naptárban, amelyben az első szaúdi nagydíj is helyet kapott november 28-ra tervezve.

A 2021-es idény programja egyelőre a tervezés fázisában jár, a mostani szezon a világjárvány miatt március helyett csak júliusban kezdődhetett el.

(Borítókép: Anadolu Agency / Getty Images Hungary)  • Vennék
  • Hírek