Az első szettet átaludta, aztán hengerelt a Grand Slam-győztes a darts-vb-n

2020.12.17. 23:38
Daryl Gurney és José de Sousa is továbbjutott a londoni darts-világbajnokság harmadik napján.

A darts-vb harmadik játéknapján több favorit is tábla elé lépett, de már második napja nézők nélkül a londoni Alexandra Palace-ban. A legnagyobb meglepetést a japán édesanyától és walesi édesapától származó Edward Foulkes szolgáltatta, aki három szettben legyőzte Mike de Deckert. 

Ryan Murray négy szettben nyert Lourence Ilagan ellen, a következő fordulóban a világelső Michael van Gerwennel mérkőzhet meg. 

A vártnál jobban megizzadt Daryl Gurney William O'Connorral, ugyanis hiába nyerte meg az első két szettet, a következő kettőt elveszítette, az ötödikben viszont hengerelt és bejutott a legjobb 32 közé.

Jamie Lewis 0:2-es állásról tudott fordítani Luke Woodhouse ellen, ahogy Ryan Searle is öt szettben kerekedett felül Danny Laubyn.

A nap utolsó meccsén az egyik titkos esélyes, a Grand Slam of Darts 2020-as győztese, a portugál José de Sousa csapott össze Ross Smith-szel. A honfitárséhoz és druszájához, José Mourinhóhoz hasonlóan „Special One"-ra keresztelt játékos az első szettben borzalmasan játszott, nem véletlen, hogy Smith simán behúzta azt 3:0-ra. A szünet jót tett de Sousának, aki innentől kezdve ellentmondást nem tűrve dobott és a következő három szettet egyaránt 3:1-re nyerte, akárcsak a mérkőzést, amivel ő is bejutott a legjobb 32 közé.

Eredmények, 3. nap:
Madars Razma–Szuzuki Toru 3:0
Mike De Decker (belga) (86.74)–Edward Foulkes 0:3
Ryan Murray–Lourence Ilagan 3:1
Luke Woodhouse–Jamie Lewis 2:3
Ron Meulenkamp–Boris Krcmar 3:1
Ryan Searle–Danny Lauby 3:2
Daryl Gurney–William O'Connor 3:2
José de Sousa–Ross Smith 3:1