Magyar szakember az Európai Padel-szövetség vezetésében

GettyImages-1150990084
2020.12.18. 14:24
Tisztújítást tartott csütörtökön az Európai Padel-szövetség (FEPA), amely 22 európai padel-szövetséget tömörít kontinensünkön. A tisztújítás során Kerekes Péter, a Magyar Padel-szövetség elnöke bekerült a nemzetközi szövetség elnökségébe is – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A padel a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportága: jelenleg 15 millióan játsszák 50 országban. A padel minden ütősport elemeit ötvözi – főleg a teniszre és a fallabdára hasonlít. 

A FEPA a legnagyobb kontinentális padel-szövetseg a világon, fő feladata a sportág népszerűsítése az edzőképzés, bíróképzés, regionális versenyrendszerek kialakítása, a tagországok padel sportjának fejlesztése és a kontinensek közötti integráció.

A tisztújításon újraválasztották a FEPA elnökének a belga Philippe Cerfront-ot és az elnökség, illetve a bizottsági tagok javaslatára, Kerekes Péter bekerült a szövetség szűk irányító testületébe.

Kerekes Péter, a Magyar Padel-szövetség elnöke kinevezéséről elmondta:

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy beválasztottak az Európai Padel-szövetség elnökségébe. Óriási lehetőség ez Magyarországnak, hogy gyors ütemben felzárkózzon az európai élvonalhoz játékerőben, utánpótlásban, versenyrendszerben és infrastruktúrában. Reméljük, hamarosan Magyarországon rendezett nemzetközi versenyekről is be tudunk számolni.

Aczél László a Magyar Padel-szövetség alelnöke a következőt tette hozzá:

Óriási boldogság ez a Magyar Padel-szövetségnek is, hogy az eddigi négy-öt hazai pálya mellett még épül legalább ugyanennyi országszerte, sőt, a számításaink szerint jövő év végére már elképzelhető, hogy 20 pálya lesz használható Magyarországon. Kerekes Péter nemzetközi kinevezése történelmi pillanat és biztosak vagyunk benne, hogy ez további lendületet a sportpályák építésében és még többen próbálják ki ezt a fantasztikus sportágat.

(Borítókép: Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője is kipróbálta már a padelt / Mondadori Portfolio / Getty Images Hungary)