Ibra beleszállt LeBronba, közben isteníti Ronaldót

GettyImages-1301051252
2021.02.26. 09:14
Zlatan Ibrahimovic nyilatkozott a Discovery+ tévécsatornának. Az októberben már a negyvenet is betöltő svéd futballhérosz most sem hazudtolta meg önmagát: páros lábbal beleszállt a politika területen ténfergő LeBron Jamesbe, továbbá kijelentette, hogy Ronaldo volt minden idők legnagyobb futballistája. Mármint a Fenomén…

Csütörtök este a Milan 1–1-et játszott az Európa-liga kieséses szakaszában a Crvena zvezdával, és idegenben szerzett több góljával, 3–3-as összesítéssel továbbjutott egy olyan meccsen, amelyen Zlatan Ibrahimovic, a milánóiak svéd sztárja csak a szünetben szállt be. 

De most nem ez a szenzáció, hanem hogy a zseniális labdarúgó interjút adott a Discovery+ tévécsatornának, amiben a tőle megszokott szókimondással és bátorsággal fogalmazott meg karakteres véleményt. Például a nála három évvel fiatalabb LeBron Jamesről, a Los Angeles Lakers kosárlabdázójáról.

LeBron fantasztikus kosaras, fantasztikus sportember, és igazából csak egyetlen hibapontot tudok felfedezni nála. Mégpedig azt, hogy ő is beleesett abba a hibába, amibe azok a sportolók, akik úgy vélik, az általuk elért státusz már feljogosítja őket arra, hogy politikusként is megnyilvánuljanak. Én azért futballozok, mert a futballban vagyok a legjobb. Ha politikus lennék, akkor nyakig a politikába vetném magam, és nem a futballba. A suszter maradjon a kaptafánál.

(LeBron James minden alkalmat megragad, hogy megnyilvánuljon a Black Lives Matter-kampányban, és az amerikai választások előtt és közben élesen nekiment Donald Trumpnak.)

Ibra természetesen a futballról is beszélt, arról, amihez tényleg ért.

Kétféle játékos van. Aki játssza a futballt, és aki maga jelenti a futballt. Ronaldo – Fenomeno, a brazil – ilyen labdarúgó volt. Hozzá fogható játékossal még nem találkoztam, ahogy bűvölte a labdát, ahogy az átlépős cseleit bemutatta, az a gyorsaság, az a robbanékonyság, ahogy megindult, páratlan volt. Ő minden idők legnagyobb labdarúgója. Amikor fiatalok voltunk, mindenki olyan akart lenni, mint Ronaldo.

Szóba került a Milan és annak edzője, Stefano Pioli is.

Pioli csodálatos edző, aki alkalmazkodott ahhoz a hatalmas nyomáshoz, ami a Milannal mindig tapasztalható. Pedig nem volt könnyű dolga, mert olyan csapattól érkezett, a Fiorentinától, ahol nem a bajnoki cím volt a tét. Egészen más dolog a bajnokságra törő Milannal dolgozni, mint Firenzében, ahol mások a prioritások. Azt kell mondanom, egy év leforgása alatt sikerült Piolit zlatanizálnom. Vagyis a saját képemre formáltam. Elfogadta azt a mentalitást, hogy nincs idő, nem szabad pátyolgatni a fiatalokat, most kell megnyerni a bajnokságot, amikor lehetőség van rá.

Ibra bevallotta, hogy ő a régi iskola híve.

Manapság ha egy fiatal öt percig jól futballozik, már sztárnak nyilvánítják. Amikor én elkezdtem a pályafutásomat, évekig kellett folyamatosan magas szinten teljesíteni, hogy elismerjék az embert. Szerintem manapság is így kéne kiérdemelni a sikert, a dicséretet.

Ibrahimovic a közelmúltban megszerezte pályafutása ötszázadik gólját a Crotone ellen 4–0-ra megnyert bajnokin. Íme:

Ronaldo pályafutása alatt 13 trófeát nyert, Ibra már eddig 31-et, többek között Hollandiában, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban volt bajnok, igaz, a BL-serleg még hiányzik a gyűjteményéből, és valószínűleg hiányozni is fog. Ahogy a Fenoménnek is…

A Milan jelenleg második a Serie A-ban, négy ponttal lemaradva az Internazionale mögött. 

(Borítókép: Zlatan Ibrahimovic. Fotó: Marco Luzzani / Getty Images)