Csank János jobban van, de még kórházban

2021.03.14. 12:51 Módosítva: 2021.03.14. 15:46
Az nb1.hu szombaton jelentette, hogy Csank Jánost, az NB III-as Vác labdarúgócsapatának szakmai igazgatóját, egyben szakvezetőjét koronavírus-fertőzéssel kórházba szállították. A korábbi szövetségi kapitány azóta jobban van.

Tök jól vagyok, nem volt annyira komoly az egész – mondta lapunknak a mesteredző, aki 1994-ben a magyar labdarúgás történek egyik legnagyobb szenzációját okozva bajnokságot nyert a Váccal, amit 2001-ben a Ferencvárossal megismételt. – Nem tudom, hogy tényleg tüdőgyulladásom volt-e, inkább csak én mondtam, hogy az van. Március elsején megkaptam az első oltást, aztán egy héttel később elindult bennem valami, nem éreztem jól magam, éjjel talán lázam is volt, a tüdőmet megtámadhatta a koronavírus. Bementem a csapatorvoshoz, hogy nézzen már meg, mert egy kicsit köhögök. Megnézett, azt mondta, nem néz ki jól a tüdőm, jobb, ha bemegyek a kórházba. Hát bementem, de ma már egy emelettel feljebb vittek, jól érzem magam, bár egyelőre még nem mehetek haza.

Hála istennek, a 74 éves, legendás szakember már humoránál van, mert amikor megkérdeztem, milyen vakcinával oltották be, mosolyogva rávágta: „Csánk Ján-chi!”, ezzel jelezve, hogy a kínai Sinopharmmal. 

Csankot először csütörtökön tesztelték, akkor negatív volt a jelzés, de másnap közölték, hogy mégis pozitív. De akkor már kórházban volt.

Egyedül vagyok egy szobában, nincs sok gondom, lányok is vannak, de le vannak fátyolozva, utalt a védőfelszerelést viselő ápolónőkre a szakember.

Az biztos, hogy a nemzeti ünnepet a váci kórházban tölti a mester, aztán, ha semmi nem jön közbe, vélhetően hazaengedik.

A vasárnapra tervezett, Hódmezővásárhely elleni bajnoki mérkőzést elhalasztották, de nemcsak Csank betegsége miatt, hanem azért is, mert a Vácnak több játékosa is megfertőződött koronavírussal.