Mérföldkövet jelent a készülő hajdúnánási versenypálya

2021.04.03. 16:03

A hajdúnánási MotoGP-versenypálya és multifunkciós autó-motorsport komplexum tervezésére kiírt nyílt tervpályázaton a Bord Építész Stúdió nyerte el az első díjat. 

(Scroll for EN) Örömmel osztjuk meg Veletek a hírt, hogy stúdiónk első díjat nyert a Hajdúnánási MotoGP versenypálya és...

Közzétette: BORD Építész Stúdió / BORD Architectural Studio – 2021. március 19., péntek

Szujó Zoltán Pole Pozíció című podcastjében most különkiadást szentelt a készülő versenypálya fejlesztésének. A Cívishír által kiszúrt programban Talmácsi Gábor gyorsasági világbajnok, Bordás Péter, a létesítmény tervezésére kiírt pályázat nyertese és Carmelo Ezpeleta, a MotoGP-versenyt szervező Dorna Sports vezetője is elismerően nyilatkozott a tervekről. 

Mintaadó lesz a magyar pálya, a technikás és a max gázzal hajtó versenyzés szempontjából egyedülálló kombináció épül meg

– mondta Talmácsi Gábor, hozzátéve, hogy 9 bal- és 6 jobbkanyar adja meg a versenyhelyszín nehézségét.

Imádom a sebességet, több törött csontom bánja eddig a kétkerekezést

– árulta el BMX-es előéletéről Bordás Péter tervező, aki azt hangsúlyozta, hogy  eddig sosem látott domblelátó rendszer is épül , amely teljes rálátást ad a pályára és a célegyenesre. 

Nagyszerű a magyar fél együttműködése az előkészítésben, lenyűgöző, gyönyörű lesz a magyar pálya

– jelentette ki Carmelo Ezpeleta sportvezető, aki szerint minden adott ahhoz, hogy 2023-ban már versenyt rendezzenek Hajdúnánáson.