Ferenc
10 °C
29 °C

Nézők előtt rendezik a futball Eb római mérkőzéseit

2021.04.13. 19:35

Nézők előtt rendezik meg a nyári labdarúgó Európa-bajnokság római mérkőzéseit. Az ország futballszövetsége (FIGC) kedden közleményben tudatta a kormány hivatalos álláspontját, hozzátéve, hogy a stadion befogadóképességének minimum 25 százalékos kihasználásával számol – írta az MTI.

Az olasz főváros három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont a kontinensviadalon, amelyet 12 városban – köztük Budapesten – tartanak június 11. és július 11. között.

Az európai szövetség múlt szerdáig adott határidőt a rendező országoknak arra, hogy jelezzék, tudnak-e majd beengedni nézőket a mérkőzésekre, s ha igen, mennyit. Akkor Olaszország további haladékot kért, mert az aktuális járványhelyzet miatt az illetékes tudományos testület még nem tudott egyértelmű választ adni a kérdésre. Az UEFA ezért április 19-re adott új határidőt. Közel egy héttel előzött hozták meg a mostani döntés.

Budapest szintén három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek lesz a házigazdája, és a magyar szövetség jelezte, Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő négy találkozón a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.