Megúszta a Lakers, nyaralhat a Spurs

2021.05.20. 08:37
Csütörtök hajnalban folytatódott a play-in, az NBA-ben először alkalmazott elő-rájátszás, amelynek lényege a következő: a két főcsoport 7–11. csapatai közül melyik kettő-kettő jut be a play-offba. A Los Angeles Lakers már ott van, a Boston Celtics ugyancsak (kedden továbbjutott), az Indiana Pacers és a Washington Wizards csütörtökön, a Golden State Warriors és a Memphis Grizzlies pénteken csap össze a két utolsó kiadó helyért. A San Antonio Spurs és a Charlotte Hornets játékosai már mehetnek nyaralni.

Két rettenetesen szoros meccset vívtak csütörtökre virradóra az NBA osztályozó tornáján. Előbb a Memphis Grizzlies csikócsapata 100–96-ra legyűrte a San Antonio Spurs gárdáját Dillon Brooks (24 pont), Jonas Valanciunas (23-23 pont és lepattanó, 3 blokk), valamint Ja Morant (20 pont) remeklésének köszönhetően. Ezzel a Grizzlies kivívta a jogot még egy meccsre, amit majd a másik vesztessel, a Golden State-tel vív meg.

Utóbbi a remek első félidő után – 55–42-re vezettek Steph Curry dudaszós triplájával – a második félidőre egy kicsit összeroppant, de még így is megvolt a lehetősége a győzelemre, főleg Curry (37 pont, 6/9 triplából) remeklésének és Andrew Wiggins (21 pont, 10/18 mezőnyből) jó játékának köszönhetően, de LeBron James 58,2 másodperccel a vége előtt lehetetlen helyzetből bevert egy hármast, ezzel alakult ki a végeredmény, a hátralévő majdnem egy percben a Warriors már nem tudott kosarat szerezni.

A Lakersben Anthony Davis 25, James 22 pontot szerzett, utóbbinak megvolt a tripla-duplája a 11 lepattanónak és a 10 asszisztnak köszönhetően. 

Eredmények:

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 100-96, Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 103–100