16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 3
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 1

Kiderült, mennyi néző lehet az olimpián

2021.06.21. 11:16
Döntött a tokiói olimpia szervezőbizottsága, maximum 10 000 néző lehet jelen az ötkarikás játékok eseményein.

A szervezők – a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után – hétfőn azt közölték, hogy az adott helyszín befogadóképességének legfeljebb ötven százalékát lehet megtölteni szurkolókkal, a maximális létszám tízezer ember lehet. Hozzátették ugyanakkor, hogy amennyiben július 12-ig rosszabbodik a járványhelyzet, és ismét vészhelyzetet kell hirdetni, teljes egészében kizárhatják a nézőket. Japánt néhány héttel ezelőtt érte el a negyedik hullám, ráadásul az ország idáig meglehetősen lassan haladt az oltási programmal, a közelmúltban viszont felgyorsult a folyamat.

A házigazdák a koronavírus-járvány ellenére biztonságos lebonyolítást ígérnek.

A japán hírügynökség friss közvélemény-kutatása szerint a lakosok 40,3 százaléka zárt kapus rendezést szeretne, a válaszadók 30,8 százaléka pedig úgy vélte: le kellene mondani a játékokat. A Wall Street Journal arról is beszámolt, hogy a megkérdezettek 86 százaléka tart attól, hogy az olimpia után ismét felszöknek a megbetegedési számok.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi döntés nyomán külföldi nézők nem lehetnek a versenyeken. Az augusztus 24-én kezdődő paralimpiával kapcsolatban július 16-án várható döntés a nézőkről.

A játékokat mintegy 40 tokiói, illetve más prefektúrában található helyszínen bonyolítják le.

(MTI/Index)  • Tippek
  • Bankszámla