A testépítőt lenge öltözete miatt nem engedték fel a repülőre

2021.07.15. 11:28

Deniz Saypinart, a több mint egymillió követővel rendelkező testépítőt nem engedték fel az American Airlines egyik járatára, mert kifogásolták a hölgy öltözetét. 

A 26 éves influenszer Dallasból szeretett volna Floridába repülni, de a légitársaság nem engedte fel a fedélzetre, mert úgy ítélte meg, hogy a nő megjelenése túl kirívó. Az indoklás szerint Saypinar már-már a meztelenség határát súrolta, ez pedig zavaró lett volna a többi utasra nézve.

A hölgy az Instagramon és a TikTokon fakadt ki, sírva panaszkodott, hogy a ruhája miatt nem szállhatott fel a repülőgépre.

Az American Airlines később közleményben tudatta, hogy az eset július 8-án valóban megtörtént. A légitársaság szóvivője arról tájékoztatott, hogy amikor valaki jegyet vesz egy járatra, automatikusan elfogadja az utazási feltételeket, miszerint sértő, provokatív ruházat viselete nem engedélyezett a fedélzeten.

A török gyökerekkel rendelkező Saypinar az Egyesült Államokban él. Saját bevallása szerint azért hagyta ott Törökországot, mert elege lett az ott uralkodó konzervatív gondolkodásból.

Szeretem hangsúlyozni a nőiességemet, de soha nem öltöznék úgy, hogy azt valaki sértőnek találja. Elég felnőtt és civilizált vagyok ahhoz, hogy tudjam, mit vehetek fel, és mit nem 

– fogalmazott.

A légitársaság végül nem hagyta cserben, Saypinar egy későbbi géppel elutazhatott Floridába.